sleep all your troubles away

Aug 1, 2011

raya dulu puasa kemudian

assalamualaikum

baru pukul 1130 beb. takkan dah ada yang intai intai peti sejuk. tak pon berulang ke bilik air. ada jugak ke yang dok membuta jer. come on la. 


okeh, asyik bersajak berpuitis segala bagai ala ala sasterawan gitu, hari ni nak bercerita la. semenjak aku daftar ke sekolah yang mara support tu 5 tahun lepas, this is my first time 30 hari penuh aku akan berpuasa kat umah. perghhh heaven! masa dok matrik penang dulu, first sahur, mak hantarkan juadah. share dengan roommate. time tu terharu jugak la. balik pulau - kepala batas. jauhh perjalanan. sejam. kalau dibawa dengan agak laju yang tak laju sangat. 
panjangnya intro aku


okeh, back to the topic. sabtu lepas, macam biasa rutin hujung bulan, pergi menghabiskan duit abah aku kat sunshine square. orang penang kompem taw tempat ni. hehe. parking almost full. troli takde. bila kami masuk jer, kedengaran 


selamat hari raya aidilfitri mulia ampun maaf dipinta mensuci hening dosa lalalalala

lagu raya. apa kes? aku baru nak install feel puasa. tak paham aku. baju raya pon tak beli lagi taw. tapi apa yang aku nampak, penuh sale. 50% 70 % disana sini. takde satu kaunter pon yang ditinggalkan kosong. betul la aku cakap, raya dulu, puasa kemudian. hehe. dengan tenang, kami mula membeli barang barang dapur untuk puasa ni. 


ok, selamat berpuasa dan bertarawih to all bloggers and readers. 
semoga ramadhan kali ni membuatkan kita sentiasa bermuhasabah diri. 


in memory : klik sini

suka tak???

4 comments

Monday, August 01, 2011

selamat berpuasa...

jgn nakal2 ye cikgu nadia.. :D

Tuesday, August 02, 2011

slmt berpuasa :)

Tuesday, August 02, 2011

hepi ramadhan sume...

Tuesday, August 02, 2011

selamat berpuasa ya cikgu :D dah habeh shopping baju raya? hekhekhek :D

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...