sleep all your troubles away

Mar 21, 2014

Shaklee - ESPESP Soy Protein Isolated powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasakan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. la turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur- tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (C./.) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.

Tahukah anda?

=) Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

=) Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I.) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I. yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

Manfaat ESP <3 font="">
 • membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur
 • Paras glisemik indeks yang rendah dapat membantu mengekalkan paras gula dalam darah normal
 • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat
 • Awet Muda — Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
 • Baik untuk Hormon — kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
 • Baik Untuk Prostat  — Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
 • Kulit Remaja — Meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
 • Pembekal Tenaga — Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan
 • Membaiki Pigmentasi — Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
 • Membaiki Memori — meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.
 • Kesihatan jantung - Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14g protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan

Cara minum: Campurkan 1-2 sudu ESP ke dalam minuman kegemaran anda dan sedia untuk dinikmati..... =)

untuk harga istimewa terus hubungi

Mesej/WhatsApp - 013-5928021
FB Page : Cantik Itu Sihat

suka tak???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...